OTA YHTEYTTÄ

Henri Kolehmainen photo

Y-tunnus 2923128-3

henrikolehmainenphoto@gmail.com

Lomakkeella voit kertoa mitä valokuvauspalvelua tarvitset, minkä kuvausajankohdan haluaisit ja voit myös kysyä kuvaksiin liittyviä kysymyksiä.

Lomakkeen alla on kuvaussopimuksen ehdot. Kuvaussopimus kirjoitetaan aina ennen kuvausten alkua.

SOPIMUSEHDOT

Kuvien aikataulu

Asiakas saa kuvat itselleen sähköisessä muodossa viikon sisällä kuvauspäivästä, ellei siitä ole erikseen sovittu.

Kuvien käyttö

Asiakkaalla on oikeus käyttää kuvia omassa sosiaalisen median kanavilla, omilla nettisivuilla. Asiakkaalla on myös oikeus teettää valokuvia perheelle, sukulaisille ja ystäville.

Kuvaajan nimi on ilmoitettava aina kuvan julkaisun yhteydessä.

Jos kuvia suunnitellaan luovutettavaksi kolmansille osapuolille, on siitä keskusteltava kuvaajan kanssa. Tämä tarkoittaa mm. kilpailuja, yrityksiä, mainontaa/ julisteita.

Kuvaajan/Yrityksen logoa ei saa rajata tai poistaa.

Kuvajaalla on oikeus käyttää kuvia omilla sosisaalisen median kanavilla, omilla nettisivuillaan portfoliossa, näyttelyissä, kilpailuissa, liikkeen näyteikkunassa. Asiakkaita ei näytetä loukkaavassa tai muuten huonossa asemassa.

Markkinoinnissa ja mainonnassa (esimerkiksi julisteissa ja facebookissa kiertävissä mainoksissa) käytettäviä kuvia kuvaaja saa käyttää asiakkaan suostumuksella.

Kaikki valokuvien tekijänoikeudet säilyvät tekijänoikeuslain mukaisesti Valokuvaajalla. Valokuvia koskevien oikeuksien hallinnoimiseksi Valokuvaaja ei kuitenkaan saa hyödyntää oikeuksiaan muuten kuin tässä sopimuksessa kuvatulla tavalla.

Peruutus

Sairastapauksissa tai muun esteen tullessa kuvaajalla on oikeus peruuttaa tilattu työ.

Jos työn tilaaja sairastuu tai tulee jokin muu este, on peruuntumisesta ilmoitettava kuvaajalle viimeistään päivää ennen kuvauksia.

Valokuvaaja säilyttää kuvat 14kk kuvauspäivästä alkaen. Jos asiakas tarvitsee kuvat itselleen kuvatiedoistoina tai muulla tavalla, hänen tulee ottaa yhteyttä kuvaajaan.

Kuvien valinta ja lähettäminen

Sivustolta löytyy ”Kuvat asiakkaille”, jonka kautta asiakkaat voivat salasanan takaa katsoa kuvat läpi ja valita niistä mieleisensä. Kuvien raakaversiot on mahdollista nähdä ennen kuvienkäsittelyä.

Asiakas saa kuvat digitaalisina saman sivun kautta, mistä kuvien valinnat on tehty ja kuvat ovat alkuperäisessä tiedostokoossa ja tulevat pakatussa kansiossa. Myös facebookin kokoluokan mukaiset tiedostokoot on saatavilla halutessa.

Kuvienkäsittely

Kaikkiin asiakaskuvauksiin tulee peruskuvankäsittely, jossa mm. korjataan valot ja varjot valokuvaajan tyylille uskollisesti, asiakkaan toiveen mukaisesti.

Matkakulut

Mahdollisista matkakuluista veloitan bussilipun hinnan mukaan. Jos saan järjestettyä autokyydin kuvauspaikalle, veloitan silloin 0,65€/km.

Laskutus

Käytössäni on Isolta Arkhimedes laskutuspalvelu ja lasku lähetetään asiakkaalle sähköpostitse, mutta myös paperinenkin vaihehto on käytössä. Asiakas voi halutessaan myös maksaa laskun erissä.

Huomioitavaa

Minulla ei ole omaa studiota, mutta minulla on tarvittavat välineet studion kokoamiseen kotioloihin kuten taustakangasteline, taustakankaita ja studiosalamat. Minulta löytyy valkoista ja tummaa taustakangasta ja lapsikuvauksia varten erilaista rekvisiittaa. Rekvisiitta toiveista voidaan myös keskustella ja suunnitella. Kaikki studiossa otetut asiakaskuvat ovat otettuja kotioloissa.